woensdag 27 januari 2010

De Rodenburgs met Marie Vinck maken tv-debuut in KORTRIJK


De eerste tv-opnames voor de VTM-reeks De Rodenburgs met ster actrice Marie Vinck vonden plaats in hartje Kortrijk. Productiehuis Skyline maakt tot half december opnames in de streek.

De Rodenburgs moet een kijkcijferkanon worden voor VTM en er is dan ook een indrukwekkende cast bij mekaar gebracht.

De meest in het oog springende namen zijn Mike Verdrengh, Mathias Sercu en Marie Vinck. Kortrijk hoopt zo voor de derde keer in een jaar tijd - na Fata Morgana en Mijn Restaurant - dat dit de stad extra tv-publiciteit oplevert.

De cameraploegen van productiehuis Skyline, zijn al twee weken aan de slag in de regio maar doken gisteren voor het eerst op in het centrum van de stad.

De bekendste namen die gisteren meespeelden in en aan de Sint-Maartenskerk en in het Begijnhof waren Marie Vinck, Pieter Embrechts, Gilda De Bal en Hilde Heijnen.

De komende weken en maanden zal de ploeg onder meer in het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal aan de Reepkaai, in het D-hotel in Marke en het Parkhotel in Kortrijk opduiken.

Wie zich daarbij geroepen voelt om de komende maanden ook eens mee te doen in een figurantenrol kan zich melden via de website van Skyline.

Gisteren waren de eerste figuranten alleszins al present. Guy Platteau van Uitvaartcentrum Vercruysse in Harelbeke mocht zichzelf spelen als begrafenisondernemer.

Zijn personeelslid Tony Guillemijn was ook van de partij.

In de rouwstoet dook Ann Deprez uit Wevelgem op. 'Ik ben in het echte leven bankbediende', zei ze. 'Ik heb vandaag vrijaf genomen. Eerder al was ik ook van de partij als figurant in de reeks Aspe.'

De ploeg van De Rodenburgs verblijft op dit ogenblik in het D-hotel in Marke. Niet voor lang meer want over enkele dagen neemt de hele ploeg drie weken vakantie. Vanaf 1 augustus begint het dan opnieuw tot eind dit jaar.

Ondertussen is nog altijd niet duidelijk welk bedrag Kortrijk nu precies zal investeren in de reeks. VTM zou 500.000 euro vragen en de stad zou 'maar' 200.000 euro willen investeren.

VTM-woordvoerder Marc Vanlombeek benadrukte alleszins dat 'zonder inbreng van een stad zulke tv-reeksen niet meer betaalbaar zijn.'

Voorlopig zijn er 24 afleveringen besteld door VTM. De reeks begint allicht eind dit jaar te lopen. Wordt de reeks met Marie Vinck een hit, komen er meer. Anders is het afgelopen.1 opmerking: