maandag 18 januari 2010

Marie Vinck De Rodenburgs


'Dallas in het Texas van Vlaanderen', zo laat de nieuwe vtm-serie De Rodenburgs met Vlaamse top actrice Marie Vinck zich omschrijven. Pater familias Karel Rodenburg beslist om zijn zakenimpe-rium niet aan zoon Fred over te dragen, maar aan een buitenstaander. Daarmee gaan uiteraard de poppen aan het dansen. Bereid u dus voor op intriges, bedrog en familievetes.

De aanstichter van alle onheil, Karel Rodenburg, wordt gespeeld door Mike Verdrengh, ons allen bekend als founding father van vtm.

In 'Der Architect' zien we Hilde Van Mieghem, moeder van Marie Vinck, poedelnaakt in het sneeuwlandschap rondhuppelen. Als de regisseur u dat vraagt, zegt u dan zonder probleem: ja?
'Als het passend is, waarom niet? Ik doe dat niet graag, maar ik vond in deze film wel kunnen. Dat is even heftig ja, maar het is niet dat ik choquerende dingen moet doen. De naaktscène geeft in deze film aan hoe vreemd de familie Winter is. Ze zijn vervreemd van elkaar, ze praten niet, maar rollen wel met elkaar in de sneeuw en lopen naakt naast elkaar in de badkamer. Ik had geen probleem met die scène, behalve dan het echt steenkoud was en dat ik uren nadien nog tintelende voeten had. En ik mag nog wel gezien worden. Natuurlijk voel ik mij niet gerust bij zo'n naaktscène. Ik ben geen twintig meer, maar op zich heb ik met naakt niet zo'n problemen mee.'

Karel Rodenburg weet goed hoe zwaar zijn beslissing weegt wanneer hij niet zijn zoon, maar een buitenstaander tot de nieuwe ceo van het familiebedrijf bombardeert. Hij houdt van zijn zoon, maar weet dat hij te zwak is om een topjob in de harde zakenwereld op te nemen.

Rond dat motief draaide de eerste aflevering van De Rodenburgs, een nieuwe serie van VTM met Marie Vinck. Het is een epos, wat betekent dat het een lang verhaal wordt, vol hartstocht, seks, onverwachte gebeurtenissen, Vlaams naakt en meeslepende avonturen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten