zaterdag 23 augustus 2014

Marie Vinck vervangt Maaike Cafmeyer in spektakelmusical 14-18

 
Marie Vinck vervangt Maaike Cafmeyer in spektakelmusical 14-18

Vanaf 17 september 2014 zal Marie Vinck te zien zijn in spektakel-musical 14-18, in de rol van Céline (eerder gespeeld door Maaike Cafmeyer). Marie zal 7 van de 10 voorstellingen per week gaan spelen. Marie Vinck: “Ik vond het zelf een zeer indrukwekkende ervaring om 14-18 te zien. Wat een spektakel! Zo groots durven denken, daar hou ik van. Spannend om daar deel van uit te maken. En fijn ook om voor de allereerste keer eens een uitstap naar het musical-genre te maken!”
Marie Vinck (Antwerpen, 1983) is bekend van theater, film en tv. Zo speelde ze bij NTGent in Bittere Tranen van Petra van Kant (2011).
 
Marie Vinck speelde ook hoofdrollen in een tiental Vlaamse Films. Ondermeer in Smoorverliefd, Adem, Loft en De Kus. Ook in Nederlandse films was zij naakt te zien, zoals in Ivo Van Hove's Amsterdam, Eddy Terstall's Vox Populi en in Making of van Thijs Baeyens. Televisiekijkers kennen Marie als 'Marie-Claire' in De Rodenburgs, als 'Louise' in De smaak van de Keyser, als 'Esther' in Stijn Coninx' Kavijaks en als ‘An Rutten’, de hoofdrol in de tiendelige TV-serie Zuidflank.

Spektakel-musical 14-18 wordt vanaf 5 september 2014 hernomen. 14-18 won onlangs de Musicalworld Award voor Best Productie, Beste mannelijke bijrol (Bert Verbeke) en Beste Ensemble. Intussen zijn er reeds meer dan 240.000 tickets de deur uit, waarmee de succesvolle musical Daens uit 2008 nu al ruimschoots werd geëvenaard.

Position switch bij de musical ‘14-18’. Maaike Cafmeyer moet verstek laten voor de verlengingen van de spektakelmusical Marie Vinck neemt met veel plezier de rol over. Al is het haar debuut in een musical, hot.

Marie Vinck trekt binnenkort ten oorlog in ‘14-18’, de spektakel-musical van Studio 100. De Antwerpse actrice vervangt Maaike Cafmeyer die de rol van verpleegster Céline tot nu toe speelde. “Spannend”, bekent Vinck. “Voor mij is het de eerste keer dat ik in een musical stap. En net het feit dat het allemaal zo nieuw is, deed me toehappen toen Studio 100 me in juli de vraag stelde. Voor mij is het iets totaal anders dan ik doorgaans gewend ben.”

Vinck is bekend van theater, televisie en tientallen films. Dat ze ook kon zingen, is nieuw voor het publiek. Voor het eerst geeft ze zich bloot als zangeres: “De rol die ik overneem van Maaike heeft wel niet veel zanglijnen, hoor. Ik denk dat het personage hooguit één lijn zingt. Ik zal vooral moeten acteren. Ik doe zeven keer per week mee, wat in het totaal meer dan zestig shows zijn. Gelukkig liet mijn agenda dit toe. Het is behoorlijk druk momenteel, maar ‘14-18’ kon er nog net bij en daar ben ik blij om.”

Spektakel-musical ‘14-18’ wordt vanaf 5 september hernomen. Tickets: www.1418.nu .

Wissel van de wacht in de musical "14-18" over WO I: vanaf 17 september vervangt actrice Marie Vinck collega Maaike Cafmeyer in de rol van Céline. Vinck zal in 7 van de 10 wekelijkse voorstellingen te zien zijn.

"Ik vond het zelf een zeer indrukwekkende ervaring om "14-18" te zien", reageert Vinck. "Spannend om daar nu deel van uit te maken. Fijn ook om voor de allereerste keer een uitstap naar het musicalgenre te maken."

Bij het grote publiek is de sexy actrice Marie Vinck vooral bekend van haar rollen in de films "Adem", "Smoorverliefd", "Loft" en "De kus"'. Ook in de series "De Rodenburgs", "De smaak van de Keyser", "Kavijaks" en "Zuidflank" was ze te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten