maandag 4 augustus 2014

Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck


Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: actrice Marie Vinck.

1. Welk boek neemt u zelf mee op vakantie?
Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck

Wachten op de barbaren van J.M. Coetzee. Ik besef wel dat de meeste mensen graag wat lichte materie meenemen op reis, maar dat is bij mij helemaal anders. Als ik iets lees, wil ik ook echt iets meemaken. En dat heb ik bij dit boek. Het is heftig en vrij zwaar. Maar toch word je er niet ongelukkig van, net omdat het zo prachtig geschreven is. Een meesterwerk.
2. Welk boek raadt u de Knack-lezer aan?
Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck

Eigenlijk vind ik het zo moeilijk kiezen. Ik ben net op reis geweest en heb wel vijf goede boeken gelezen, die ik stuk voor stuk wil aanraden. Maar als eerste tip ga ik dan toch voor Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. Ik heb daar het luisterboek van opgezet in de auto op weg naar Italië. Het is ontroerend, tragisch en grappig tegelijk. Het is eigenlijk het verhaal van een geoloog die op onderzoek uitgaat. Aanvankelijk schrikte dat me af, omdat ik droog wetenschappelijk gedoe verwachtte. Dat bleek het allesbehalve te zijn.
Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck

En omdat ik het niet laten kan, wil ik toch nog een tweede tip geven. Speciaal voor die mensen die willen ontspannen met een boek en eens hard willen lachen. Geachte heer M. van Herman Koch. Een vrolijk verhaal en een echte pageturner, want soms hoeft het niet meer te zijn. 

Duinengordel: Film in het Bos 'Epic'

Helaas kunnen we ons sinds kort niet meer concentreren op die Belgische wereldtitel, maar daarom verdwijnen de grote filmschermen zeker nog niet helemaal uit het Vlaamse landschap. Deze zomer gaan BOS+ en Gezinsbond, samen met tal van lokale partners, immers opnieuw Film-in-het-Bossen. Maak u dus maar al klaar voor de Grote Film-in-het-Bos-gekte!

Met de kinderen of kleinkinderen naar de film gaan, wordt toch nog net iets leuker wanneer het op een open plek in het bos kan. De bladeren ruisen mysterieus, en hoor! Daar kraakt een tak. Zijn het de zeven kabouters, een woeste beer of is het toch die lieve toverfee. Kom het zelf beleven in een uniek bosdecor in je buurt, we staan garant voor een magische avond.

Ook dit jaar organiseert BOS+ samen met de Gezinsbond en tal van lokale partners een 'Film in het Bos-tournee' met voorstellingen in alle Vlaamse provincies. De initiatiefnemers kiezen steevast voor kindvriendelijke (nederlands gesproken) films die ook een beetje het belang van natuur en milieu benadrukken. Voorafgaand aan de hoofdfilm vertelt Vlaamse topactrice Marie Vinck in de prachtige kortfilm "Over Bossen en Mensen" van Yann Arthus-Bertrand waarom het bos zo belangrijk voor ons is.

En denk eraan: film in het bos is supergezellig, maar best breng je toch een dekentje mee want 's avonds wordt het toch al wat frisser in het bos.

Dit jaar mag de Duinengordel de spits afbijten met de animatiefilm 'Epic' op 6 augustus in een natuurlijk theater in de regio van de Oudsberg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten