dinsdag 25 december 2012

Marie Vinck als Sofia Belén in Wolven


Marie Vinck als Sofia Belén in Wolven

Wolven - gloednieuwe Vlaamse politiereeks op één    
   
(vrt)Aflevering 1.

Tijdens de observaties van Glenn Depretere duikt een gezicht op dat Thomas bekend voorkomt. Hij heeft Vadim Arveladze twee jaar geleden al eens gearresteerd, maar toen kwam de man snel weer vrij dankzij advocaat Weckx. Maar Arveladze, in het milieu bekend als Vadim de Verschrikkelijke, blijft opduiken in dossiers over drugszaken, kinderprostitutie en mensenhandel. Hij schrikt er bovendien niet voor terug het spel persoonlijk te spelen. Het Ecofin-team doet er alles aan om Arveladze definitief achter de tralies te krijgen. In Curaçao smeden enkele zakenmannen ondertussen grootse plannen.

Thomas wil koste wat het kost de moordenaar van Eva vinden.

Iris verwijt Perseyn dat hij mee verantwoordelijk is voor haar dood. Het team schakelt alle middelen in om de identiteit van Mister DNA te achterhalen, maar Depretere blijft zwijgen, uit vrees voor zijn leven. Ze schakelen een externe firma in om het hologram te ontcijferen. Perseyn en Lena proberen ondertussen te weten te komen van wie het verkoolde lijk is en wat hij met de zaak te maken had. Tarik loopt Sofia tegen het lijf, een vriendin uit een ver verleden.

dinsdag 25 december 2012 : aflevering 4, Villa Grimaldi
Nu Depretere dood is en het hologram gestolen, lijkt het team terug van nul te moeten beginnen. Iris en Lena komen op het spoor van een firma die betrokken lijkt te zijn bij een BTW-carrousel met trafieken naar Curaçao. Perseyn is ervan overtuigd dat er meer achter zit en besluit daarom een rogatoire commissie naar Curaçao te sturen. Tarik neemt ondanks het verbod toch contact op met Sofia Belén, wat resulteert in een stomende vrijpartij in bed. (16+)

Marie Vinck: “Ik heb er geen probleem mee om uit de kleren te gaan”

"Een stijve tepel in beeld is toch geen ramp?"

Marie Vinck schittert momenteel in de serie Wolven op Een.

Daar zitten expliciete liefdesscènes in maar daar heeft de actrice geen moeite mee, zo vertelt zij deze week in Dag Allemaal.

“Een tepel in beeld, zo’n ramp is dat toch niet?

Ik heb er op zich geen probleem mee om uit de kleren te gaan als ik daarmee een geloofwaardig personage kan neerzetten.
En als daar een naaktscène bij hoort met blote borsten en billen, dan doe ik dat, met plezier zelfs. Wat niet wegneemt dat ik het heel jammer vind als mensen me in een hokje duwen want ik ben helemaal geen femme fatale. Integendeel, ik ben heel onzeker.”

Behind de scenes bij Wolven


Een dinsdagmiddag in Borgerhout. In
de Helmstraat staan opnamewagens,
crew leden en cameramannen lopen
heen en weer. Hier worden in een
loft scènes opgenomen voor Wolven, een
gloednieuwe politieserie met in de hoofdrol
Axel Daeseleire, Lotte Pinoy, Gène Bervoets en
Maarten Goffi n. De politie en de misdadigers
in de serie gaan zeer tactisch en georganiseerd
te werk, net als een roedel wolven. Vandaar de
titel. We brengen de ploeg een bezoekje tijdens
de opnames van een pikante naaktscène. Een
gordijn onttrekt Maarten Goffi n en medespeelster
Marie Vinck aan het oog van pottenkijkers.
“Het is nu eenmaal niet leuk dat iedereen
erop staat te kijken tijdens een naaktscène”,
verklaart een crewlid.

Marie Vinck lijkt zich echter helemaal niet ongemakkelijk te voelen. “Dat is
maar schijn. Niet dat ik preuts ben, maar ik let
er toch op dat ik niet de helft van de tijd naakt
moet rondlopen. Ik heb geen probleem met
naakt op televisie, maar het moet wel een functie hebben in het
verhaal. Ik zie tijdens een dialoog liever niet ineens een stel blote borsten
liggen, want dat leidt af. Maar je moet je ook niet in bochten wringen
om alles te verstoppen. Dat is evengoed belachelijk.”
“Het is toch altijd even wennen hoe fragiel zo een naaktscène is”,
zegt Goffi n. “Maar ik zit nooit te denken ‘oeioei, het komt eraan’. De
techniek, dat is een beetje doen alsof. Maar het moet lijken alsof je
rustig en ontspannen bent, anders komt het niet natuurlijk over.”

Wachten tot 2012
De sfeer op de set is in ieder geval ontspannen. Alles loopt gesmeerd,
en er worden veel grapjes gemaakt. Nadat de naaktscène is ingeblikt,
bekijken crewleden en acteurs de opnames. Iedereen lijkt bijzonder
tevreden. Goffin: “Marie Vinck is dan ook een fantastische actrice, dat is
een enorm voordeel. En er hangt hier een fijne sfeer. Zeker in vergelijking
met sommige andere sets, en ik noem geen namen. (lacht) Je
merkt hier meteen dat alle medewerkers er echt willen voor gaan.
Door die drive weet je meteen dat dit fantastisch kan worden. Dat
engagement is heel belangrijk als je een mooi resultaat wilt.”"Er zijn ergere dingen op tv dan de borsten van Marie Vinck"

Axel Daeseleire is in de nieuwe Eén-serie 'Wolven' opnieuw te zien als flik. Ervaring in het spelen van flik heeft Daeseleire te koop want hij speelde dat eerder al in 'Flikken' en 'Vermist'.

De serie 'Wolven' kreeg wel het etiket 16+ mee wegens veel geweld en bloot. "Ik kan daar mee leven", reageert Axel Daeseleire in HNB. "Al heeft 16+ altijd een omgekeerd effect gehad op mij, dan wil ik zeker kijken. Ja, er vallen veel doden in de reeks en er is wat bloot, maar is dat nu zo erg?"

Marie Vinck speelt ook mee in de serie. En ook in 'Wolven' laat ze na de Rodenburgs opnieuw haar borsten zien. "Bovendien ligt de weg naar veel ergere dingen op het internet wereldwijd open. Je hoeft maar 'borsten' in te tikken en je bent vertrokken, in alle cupmaten, van groot naar klein", weet de acteur.

"Dus daarom 16+ geven, is misschien wat overdreven. Al geef ik wel toe dat er in 'Wolven' meer naakt te zien is dan in 'Witse'. En dan zie je natuurlijk plots Hubert Daemen in monokini of topless door je hoofd lopen", lacht Daeseleire.

Deze acteurs maken deel uit van de cast van 'Wolven' (Eén)
THOMAS VERHAEGE (38) Commissaris
Thomas leeft voor zijn werk. Hij raakte gefascineerd door het financiële systeem en het misbruik daarvan toen zijn vader werkloos werd bij de sluiting van Renault Vilvoorde in 1997. Daarna knokte hij zich op eigen kracht een weg door zijn opleiding criminologie en financiële wetenschappen. Na een politieopleiding wordt Thomas door Steven Perseyn opgepikt als beloftevolle rekruut. Hij lost alle verwachtingen in en ontpopt zich tot een passionele, gedreven en vastberaden flik. Thomas gelooft oprecht in het rechtssysteem en het goede in elke mens, maar botst daarbij soms op de beperkingen van het ons-kent-onswereldje van gezagsdragers en grote financiële spelers. Zijn vrouw Eva begrijpt dat zijn job zijn passie is en geeft hem de ruimte die hij nodig heeft. Enkel bij haar en zijn zoontje Ruben komt Thomas echt tot rust.

Axel Daeseleire is al lang geen onbekende meer voor het grote publiek. Op televisie had hij rollen in Vermist, Goesting, LouisLouise, Matroesjka’s, Kinderen van Dewindt, Flikken, Dennis, Thuis en Terug naar Oosterdonk en in de bioscoop was hij onder meer te zien in Groenten uit Balen, Zot van A, Windkracht 10: Koksijde Rescue, De hel van Tanger, Team spirit, Dief!, She good fighter en Ad fundum.

LENA BECKERS (29) Hoofdinspecteur
Hoofdinspecteur Lena is een vechter. Ze groeide op in jeugdinstellingen en pleeggezinnen en vond haar draai pas toen ze opgevangen werd door Guy en Marisse, een kinderloos koppel. Lena kan de dood van Marisse enkele jaren later dan ook maar moeilijk verwerken. Lena is competitief, ongeduldig en licht ontvlambaar, maar ook erg intelligent. Ze gaat tot het uiterste en dat geldt zowel voor haar werk als voor haar hobby, kickboksen. Lena vindt het moeilijk om mensen te vertrouwen en ze heeft dan ook weinig vrienden. Soms zoekt ze troost bij Tarik, maar meestal vlucht ze weg in haar werk.

Lotte Pinoy was te zien in televisiereeksen als Rang 1, Click-ID, De smaak van De Keyser en Sara. Daarvoor vertolkte ze gastrollen in Rupel, Aspe en De wet volgens Milo en werkte ze mee aan komische series als Geknipt voor de show en Koffie verkeerd. In de bioscoop was ze onder meer te zien in Tot altijd. Ondertussen bleef ze steeds actief in het theater en trad ze met verschillende gezelschappen op.

STEVEN PERSEYN (55) Hoofdcommissaris
Steven Perseyn is de gereserveerde maar correcte hoofdcommissaris van het team. Hij is kritisch en veeleisend voor zijn mensen, maar de eerste om hen te verdedigen wanneer ze in moeilijkheden verkeren. Perseyn is getrouwd met Liesbeth, een invloedrijke vrouw wiens vader hem in het begin van zijn carrière een duwtje in de rug heeft gegeven. Nu behoort Perseyn tot de top van de federale politie, maar de liefde tussen Liesbeth en hem is ondertussen sterk bekoeld. Perseyn heeft een hechte band met Thomas, maar kan hem niet altijd inwijden in alle gevoelige informatie waarover hij als hoofdcommissaris beschikt. Dat valt hem soms zwaar. Ten slotte is ook Iris hem heel dierbaar.

Gene Bervoets vertolkte onder meer rollen in Het goddelijke monster, Code 37, Vermist, Kinderen van Dewindt en Windkracht 10 en trok jarenlang de wereld rond met het culinaire reisprogramma Gentse waterzooi. Hij acteerde in heel wat films, maar SM-rechter, Loft en De zaak Alzheimer zijn wellicht zijn bekendste wapenfeiten. In het theater stond hij op de planken met het Kaaitheater, Needcompany, Victoria, De Tijd en met het reizende gezelschap TIE3.

TARIK IBDALKASSEM (33) Inspecteur
De joodse Marokkaan Tarik is een vat vol tegenstellingen. In zijn jeugdjaren belandde Tarik in de kleine criminaliteit, maar hij brak radicaal met dat verleden en werd flik. Een keuze die niet in goede aarde viel bij zijn familie en vrienden, die hem van de ene dag op de andere lieten vallen. Tarik is een macho en een onverbeterlijke rokkenjager, die elke avond wel een andere griet in zijn bed praat, maar achter dat vlotte uiterlijk schuilt iemand die op zoek is naar houvast. Soms vindt hij die bij Lena, maar hij is doodsbenauwd om dat toe te geven. Tarik voelt zich alleen echt goed in zijn vel wanneer hij werkt.

Maarten Goffin studeerde Dramatische kunsten aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij vertolkte de rol van Leroy in de televisieserie Vermist en was te zien als Lenny in Thuis en Sasha in Familie. Op televisie had hij verder gastrollen in Witse en Spoed. Toch is Goffin vooral actief in het theater. Hij stond drie seizoenen op de planken met de voorstelling Hard to get, regisseerde het stuk Zondaars voor theatercollectief Bleeding Bulls, waarvan hij een van de bezielers is, en schreef en regisseerde de voorstelling oN VeRra.

IRIS DE WITTE (40) Commissaris
Iris De Witte is de computerspecialist van het team. In haar jonge jaren was ze een punkster met alles erop en eraan, maar toen haar beste vriend stierf aan een overdosis, heeft ze onmiddellijk met het milieu gebroken. Iris is een elegante en vrouwelijke verschijning, maar haar punkverleden leeft nog voort in het feit dat zowat alles wat ze bezit, uit de kringwinkel komt. Iris is getrouwd en heeft een zestienjarige dochter, Lizzy. Ze heeft oog voor mooie dingen en houdt van kunst. Het Museum voor Schone Kunsten op het Antwerpse Zuid is dan ook haar tweede thuis.

Simone Milsdochter vertolkte de rol van Ingrid in Rang 1, was te zien in gastrollen in onder meer Dubbelleven, Code 37, Aspe, Zone stad, Flikken, Witse, Recht op recht, Windkracht 10, Heterdaad en Niet voor publikatie, maar maakte vooral naam in het theater. Ze speelde onder meer bij KVS, Laika, HETPALEIS, De Werf en nam in de jaren negentig de percussie van de rockgroep Bazaaar voor haar rekening.


Marie Vinck: “Ik heb er geen probleem mee om uit de kleren te gaan”

Marie Vinck schittert momenteel in de serie Wolven op Een.

Daar zitten expliciete liefdesscènes in maar daar heeft de actrice geen moeite mee, zo vertelt zij deze week in Dag Allemaal.

“Een harde stijve tepel in beeld, zo’n ramp is dat toch niet?

Ik heb er op zich geen probleem mee topless om uit de kleren te gaan als ik daarmee een geloofwaardig personage kan neerzetten.
En als daar een naaktscène bij hoort, dan doe ik dat, met plezier zelfs. Wat niet wegneemt dat ik het heel jammer vind als mensen me in een hokje duwen want ik ben helemaal geen femme fatale. Integendeel, ik ben heel onzeker.”

Eén waarschuwt voor geweld en naakt in serie ‘Wolven'
16+ dankzij Marie Vinck

In ‘Wolven' vallen behoorlijk wat doden en er wordt ook een stevig potje gevreeën. Voor dat laatste zorgt onder anderen Marie Vinck.

 Drie jaar lag de politieserie ‘Wolven' in de kast, maar vanaf 4 december 2012 zendt Eén de reeks eindelijk uit. ‘Wolven' krijgt een ‘16+'-sticker, onder meer met dank aan de tetten van Marie Vinck, die opnieuw uit de kleren gaat.

Met Wolven zendt Eén vanaf dinsdag 4 december een politieserie uit die al drie jaar klaar is. In maart 2010 ging de langspeelfilm Wolf in première met de bedoeling de reeks met dezelfde acteurs als in de film op gang te trekken. Maar Wolven verdween in de ijskast. De VRT moest flink besparen, waardoor onder meer dure fictiereeksen een tijdje langs de zijlijn werden geparkeerd. Over iets meer dan twee weken zendt Eén de serie eindelijk uit.

Rodenburgs

Wolven wordt hier en daar de opvolger van Flikken genoemd, maar het is geen klassieke politieserie. We volgen de speurders van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de federale gerechtelijke politie Antwerpen. Het hoofdpersonage is commissaris Thomas Verhaege, gespeeld door Axel Daeseleire.

Financiële criminaliteit mag saai klinken, maar de reeks is behoorlijk pittig. Zo pittig dat Eén er een ‘16+'-sticker op kleeft omdat de reeks al om twintig voor negen wordt uitgezonden, vlak na Thuis . Regisseur Rik Daniëls, die een van de vaste regisseurs van Flikken was, begrijpt dat de serie ‘16+' wordt. ‘Er vallen om de haverklap doden, al vind je op het internet veel extremere dingen.'

De reeks krijgt ook een ‘16+' omdat er een stevig potje in wordt gevreeën. Daarvoor konden de makers rekenen op Marie Vinck (29), de actrice die eerder al voor de film Loft en de serie De Rodenburgs uit de kleren ging.

Regisseur Rik Daniëls: ‘Toen we Marie vier jaar geleden vroegen voor deze rol, was ze nog lang zo bekend niet. Ik weet dat er altijd gedoe is over naakt en blote tieten, maar wij zochten gewoon een actrice met een beetje zuiderse looks. Meer moet je daar niet achter zoeken.'


De serie, die op muziek werd gezet door Koen Buyse van Zornik, is voor het grootste deel in Antwerpen opgenomen. Maar een aantal acteurs kreeg ook de kans om scènes op te nemen op het paradijselijke Curaçao. Bij het Curaçao Toeristen Bureau Europa zijn ze zo blij met de samenwerking dat de acteurs uit de reeks nog een keer met partner naar het Caraïbische eiland mogen, gratis en voor niets.

Net zoals het laatste seizoen van Witse wordt Wolven uitgezonden met audiodescriptie, een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden waarbij een stem vertelt wat er in een scène te zien is als dat niet blijkt uit de dialogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten