vrijdag 16 november 2012

Nieuwe serie ‘Wolven' 16+ dankzij Marie Vinck, Eén waarschuwt voor geweld en naakt


Nieuwe serie ‘Wolven' 16+ dankzij Marie Vinck, Eén waarschuwt voor geweld en naakt

Drie jaar lang lag de Vlaamse politieserie ‘Wolven' in de kast, maar vanaf 4 december 2012 zendt Eén de reeks eindelijk uit. ‘Wolven' krijgt een ‘16+'-sticker, onder meer met dank aan Marie Vinck, die na de Rodenburgs opnieuw uit de kleren gaat.

Vanaf 4 december zitten de kijkers goed bij Eén voor de nieuwe spannende politiereeks 'Wolven'. Dertien weken lang volgt Wolven commissaris Thomas Verhaege en zijn collega's van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de Federale gerechtelijke politie Antwerpen.

Axel Daeseleire, Lotte Pinoy, Gene Bervoets, Maarten Goffin en Simone Milsdochter tekenen voor de hoofdrollen. Daarnaast is er een bijzondere bijrol weggelegd voor Marie Vinck, met stomende naaktscènes tot gevolg.

Met 'Wolven' pakt Eén vanaf 4 december uit met een nieuw soort politiereeks. Hoofdpersonage Thomas Verhaege (Axel Daeseleire) en zijn collega’s van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de Federale gerechtelijke politie Antwerpen, richten zich immers niet op de misdaden van de man in de straat, maar gaan resoluut achter de sleutelfiguren van de georganiseerde misdaad aan.

Het team van 'Wolven' bindt de strijd aan met oplichters en mensen die illegale financiële constructies opzetten, zoals btw-carrousels. Financiële criminaliteit is vandaag de misdaad bij uitstek en internationale netwerken domineren zowel de economie als de misdaad. Het financiële systeem staat dan ook meer dan ooit onder druk.

Steven Perseyn (Gene Bervoets) heeft als hoofdcommissaris de leiding over het team, dat verder bestaat uit commissaris Thomas Verhaege, hoofdinspecteur Lena Beckers (Lotte Pinoy), commissaris Iris De Witte (Simone Milsdochter) en inspecteur Tarik Ibdalkassem (Maarten Goffin).

Thomas Verhaege en zijn collega’s van Ecofin doen er alles aan om het misbruik aan banden te leggen, maar zonder het te weten, kruisen ze daarbij het pad van een criminele organisatie waarin ook vooraanstaande mensen uit de politiek en het bedrijfsleven belangen hebben. Het dossier blijkt veel complexer dan ze aanvankelijk dachten. Ze raken persoonlijk betrokken en daarbij komt hun leven en dat van hun geliefden in gevaar...

Marie Vinck gaat nog eens naakt in Wolven

Dat de Vlaamse rondborstige actrice Marie Vinck er geen moeite mee heeft om naakt te gaan wisten we al langer dan vandaag. In de nieuwe serie Wolven op Eén laat ze zo veel borsten zien, dat die zelfs een zogenaamd 16-plus label krijgt vanwege de vele expliciete seks die deze bekende Vlaamse vrouw voor de lopende camera laat zien.

Opnames in Antwerpen...
TV serie 'Wolven' speelt zich vooral af in Antwerpen, een economische metropool en een van de draaischijven van de Belgische economie. Maar op plaatsen waar veel economische activiteit is, is er altijd ook een schemerzone waarin criminelen de economische bedrijvigheid proberen uit te buiten. Dat is ook het geval in Antwerpen.

In Antwerpen werd onder meer gedraaid in het Museum voor Schone Kunsten, de haven, de opera, de gevangenis, de Antwerp Tower, Antwerpen-Noord en op Linkeroever. Wolven kon daarbij rekenen op de steun van de stad Antwerpen en het Antwerp City Film Office.

... en op Curaçao
Het speurdersteam van Wolven beperkt zich niet tot België, maar onderzoekt ook de geldstromen die van en naar buitenlandse belastingparadijzen gaan. In de eerste afleveringen trekken Thomas Verhaege en zijn collega Lena Beckers naar Curaçao om een spoor te onderzoeken in een belangrijke fraudezaak. Het leidt hen naar de Belgische ambassade in Curaçao. Voor de opnames streek de Wolven- ploeg twee weken neer op Curaçao, waar ze samenwerkte met het Curaçao Toeristen Bureau Europa, en niet alleen voor de mooie bikini en badpak foto's op het strand.

Productie
De regie van 'Wolven' werd verzorgd door Stef Desmyter ('Katarakt', 'Sedes & Belli', 'F.C. De Kampioenen') en Rik Daniëls ('Flikken', 'Thuis'). De scenario's zijn van Jimmy Simons ('Kinderen van Dewindt', 'Goesting'), Luc Gadisseur ('Thuis', 'Kinderen van Dewindt'), Dirk Nielandt ('Witse') en Patrick Kreydt ('Louislouise') naar een verhaal van Stef Wouters. Kris Peeters produceerde de reeks in samenwerking met Antonino Lombardo van Prime Time. 'Wolven' kon rekenen op de gewaardeerde medewerking van Ecofin, de Federale Politie, de stad Antwerpen en Curaçao. De reeks werd gerealiseerd met de steun van Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering, het BNP Parisbas Fortis Film Fund, Concentra en Demasure bvba.

Met Wolven zendt Eén vanaf dinsdag 4 december 2012 een politieserie uit die al drie jaar klaar is. In maart 2010 ging de langspeelfilm Wolf in première met de bedoeling de reeks met dezelfde acteurs als in de film op gang te trekken. Maar Wolven verdween in de ijskast. De VRT moest flink besparen, waardoor onder meer dure fictiereeksen een tijdje langs de zijlijn werden geparkeerd. Over iets meer dan twee weken zendt Eén de serie eindelijk uit.

Rodenburgs
Wolven wordt hier en daar de opvolger van Flikken of de Zone Stad periode met Lien Van de Kelder genoemd, maar het is geen klassieke politieserie. We volgen de speurders van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de federale gerechtelijke politie Antwerpen. Het hoofdpersonage is commissaris Thomas Verhaege, gespeeld door Axel Daeseleire.

Financiële criminaliteit mag saai klinken, maar de reeks is behoorlijk pittig. Zo pittig zelfs dat Eén er uitzonderlijk op de Belgische TV een ‘16+'-sticker op kleeft omdat de reeks al om twintig voor negen wordt uitgezonden, vlak na Thuis . Regisseur Rik Daniëls, die een van de vaste regisseurs van Flikken was, begrijpt dat de serie ‘16+' wordt. ‘Er vallen om de haverklap doden, al vind je op het internet veel extremere dingen.'

De reeks krijgt ook een ‘16+' omdat er een stevig potje in wordt gevreeën en zijn er expliciete seksscènes. Daarvoor konden de makers rekenen op Marie Vinck (29), de actrice die eerder al voor de film Loft en de serie De Rodenburgs in en rond het zwembad uit de kleren ging. De beelden van de bloot filmpjes en foto's hiervan gaan nog steeds rond op het internet, facebook en twitter.

Regisseur Rik Daniëls: ‘Toen we Marie Vinck vier jaar geleden vroegen voor deze rol, was ze nog lang zo bekend niet. Ik weet dat er altijd gedoe is over naakt, maar wij zochten gewoon een actrice met een beetje zuiderse sexy looks. Meer moet je daar niet achter zoeken.'

Gratis naar Curaçao
De serie, die op muziek werd gezet door Koen Buyse van Zornik, is voor het grootste deel in Antwerpen opgenomen. Maar een aantal acteurs kreeg ook de kans om filmscènes op te nemen op het paradijselijke Curaçao, hot. Bij het Curaçao Toeristen Bureau Europa zijn ze zo blij met de samenwerking dat de acteurs uit de reeks nog een keer met partner naar het Caraïbische eiland mogen, gratis en voor niets.

Net zoals het laatste seizoen van Witse wordt Wolven uitgezonden met audiodescriptie, een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden waarbij een stem vertelt wat er in een scène te zien is als dat niet blijkt uit de dialogen.

In ‘Wolven' vallen behoorlijk wat doden en er wordt ook een stevig potje gevreeën. Voor dat laatste zorgt dus onder anderen Vlaamse actrice Marie Vinck.

De rest van de topcast van Wolven: Maarten Goffin, Simonne Milsdochter, Lotte Pinoy, Axel Daeseleire, Enrico Vanroose en Maarten Mertens.

'Wolven' met Marie Vinck, vanaf dinsdag 4 december 2012 om 20.40 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten