donderdag 9 december 2010

Marie Vinck vanaf heden met de film "Smoorverliefd" in de Vlaamse bioscopen


Vanaf heden loopt de film "Smoorverliefd" met top actrice Marie Vinck in de Vlaamse bioscopen.

Hilde Van Mieghem verzorgde de regie voor deze romantische komedie met Veerle Dobbelaere, Wine Dierckx, Marie Vinck, Koen De Bouw, Kevin Janssens, Koen De Graeve, Jan Decleir en vele anderen.

Synopsis:
In de romantische komedie Smoorverliefd banen tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Michelle, vier sterke vrouwen onder één dak, zich een weg door de chaos van de liefde.
Resultaat is een rollercoaster van eerste verliefdheid, lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefde. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer. Blijft maar de vraag of hun mannelijke wederhelften dat wel doen.

Smoorverliefd, de derde speelfilm van Hilde Van Mieghem, moeder van Marie Vinck, werd geselecteerd voor de 22ste editie van het Palm Springs International Film Festival waar het zijn Noord-Amerikaanse première zal beleven. Met 130.000 bezoekers is het Festival één van de grootste van Noord-Amerika. Eerder opende de film al het Filmfestival van Gent en beleefde hij eind november zijn internationale première in het Spaanse Cuenca. Vanaf deze week loopt Smoorverliefd ook bij ons in de zalen.

Voor het selectiecomité van het Palm Springs International Film Festival was het liefde op het eerste gezicht, en de film kon onmiddellijk op een uitnodiging rekenen. Op het programma van het Palm Springs International Film Festival, dat later deze maand bekend wordt gemaakt, staan een 200-tal films uit 70 landen. Ook bekende namen als Javier Bardem, Natalie Portman, Colin Firth, Jennifer Lawrence en Robert Duvall hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

Alissa Simon, Senior Programmer van het Internationaal filmfestival van Palm Palm Springs, had de volgende lovende woorden: "Met haar complexe, eerlijke en grappige web van relaties lijkt Smoorverliefd op Nancy Meyers It’s Complicated – en lijkt de film voorbestemd om een grote box office hit te worden in België. Het Internationaal filmfestival van Palm Springs kijkt ernaar uit om de Noord-Amerikaanse première van deze eigenzinnig inventieve romantische komedie in de aanwezigheid van de jonge sterren Marie Vinck en Stef Aerts.”

Na De Kus en Dennis Van Rita pakt Van Mieghem verrassend uit met een romantische komedie, stevig gekruid met heel wat seks, naakt, hormonen en op smaak gebracht met de fine fleur uit acterend Vlaanderen. Verweven rond de personages van tiener Eva (Aline Van Hulle), moeder Judith (Veerle Dobbelaere), grote zus Michelle (Marie Vinck) en tante Barbara (Wine Dierickx) passeren heel wat liefdesperikelen als serial dating, ongebluste lust, kinderwensen en onverwoestbare liefde de revue. Mannelijke aanwezigheid wordt verzekerd door o.a. Koen De Graeve, Koen De Bouw, Kevin Janssens en Jan Decleir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten