maandag 9 januari 2012

'Loft'-actrice Marie Vinck wint Elle stijlprijs


Loft-actrice Marie Vinck heeft een prijs gekregen van de lezeressen van het maandblad Elle.

De 26-jarige dochter van actrice Hilde Van Mieghem Marie Vinck kreeg een Elle Style Award als beste Belgische artiest. Prinses Mathilde kreeg de trofee van best geklede vrouw, maar was er niet om haar prijs af te halen. Schrijver Ramsey Nasr werd verkozen tot meest sexy Belg. Tim Van Steenbergen kreeg de prijs van beste ontwerper, het beste Belgische modemerk werd Essentiel.

Marie Vinck over de prijs in een interview:

Bij een vedettestatus horen ook allerhande eretitels en prijzen. Zo werd je door het maandblad Elle gelauwerd met de Elle Style Award voor beste Belgische artiest.
Marie Vinck: Eén van de prettige bijverschijnselen van mijn beroep. Ik vond het erg flatterend om zo in de bloemetjes gezet te worden. Met een heuse ‘award’ nog wel!

Ligt er thuis steevast een stapel modeblaadjes binnen handbereik?
Marie Vinck: Als ik al eens door zo een magazine blader kijk ik vooral naar de mooie meisjes die erin staan. Ik vind de gezichten vaak interessanter dan de kleren eronder (lacht). Ik ben absoluut geen fashionista.

Je hebt nochtans alle grote Belgische modeontwerpers binnen handbereik.
Marie Vinck: Ja, maar die wegen te zwaar op mijn budget. Op de jaarlijkse stockverkopen van AF Vandevorst of Dries Van Noten ga ik wél eens piepen. Met een beetje geluk vindt je daar een mooi stuk voor een zacht prijsje. De enige modegril die ik mezelf permitteer zijn schoenen, het is een echte verslaving! Mijn favoriet winkeltje is op de Vrijdagmarkt, My Ohm. Daar kom ik zelden buiten zonder een vers paar tweedehands botten.

In Antwerp Expo werden de felbegeerde Elle Style Awards uitgereikt en in ontvangst genomen door onder meer  actrice Marie Vinck.

Voor de categorie 'Best Belgian Designer' was Dries Van Noten geselecteerd samen met Tim Van Steenbergen en Sandrina Fasoli ( for Mango) . Uiteindelijk werd het Tim van Steenbergen die met de prijs ging lopen.

De ‘Best Belgian Label’ award ging naar Essentiel, die het moest afleggen tegen Chine en Just in Case. ‘Best Belgian Model’ award ging naar Kjell Bracke. Kjell liep al shows voor Chanel, Jil Sander, AFVandervorst, Ann Demeulemeester en Bruno Pieters in Parijs,…. Een verdiende prijs dus! De 'Best Dressed Belgian Woman' award ging naar Prinses Mathilde, die er natuurlijk niet bij kon zijn...

Marie Vinck ( bekend van o.a Loft , De Kus, De smaak van De Keyser) kreeg de ‘Best Belgian Artist’ award en Ramsey Nasr ging lopen met de felbegeerde ‘Most Sexy Belgian Man” award of anders gezegd  het 'Heet konijn' Award.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten