woensdag 5 september 2012

Marie Vinck in nieuwe VTM-reeks ‘Zuidflank’


Marie Vinck in nieuwe VTM-reeks ‘Zuidflank’

 Terwijl VTM met 'Clan', 'Aspe', 'Code 37' en 'Deadline 14/10' niet minder dan vier Vlaamse fictiereeksen per week uitzendt, starten eind deze maand al de opnames van een nieuwe reeks: 'Zuidflank', waarin twee families al honderd jaar het recht op een zeer lucratieve wijngaard opeisen. Stan Van Samang en Marie Vinck spelen de hoofdrollen, samen met theateracteur en -regisseur Jan Sobrie.

De opnames vinden plaats in Tongeren en in Riemst met het wijnkasteel Genoels-Elderen. VTM werkt ook aan een tweede seizoen van Danni Lowinski, heeft zopas de reeks Crème de la crème ingeblikt en start binnenkort met de opnames van Connie & Clyde.

VTM zet meer dan ooit in op entertainment voor het ganse gezin en op topfictie van eigen bodem. In de toekomst blijft VTM resoluut de kaart van de fictie trekken, in verschillende genres. Het nieuwe 'Zuidflank' met Rodenburgs ster Marie Vinck is daar een mooi voorbeeld van.

Tijdens deze hete televisieherfst kan de kijker bij VTM terecht voor de politieke thriller 'Deadline 14/10' en de high profile dramaserie 'Clan', voor de ontknoping van het alom gelauwerde 'Code 37', en voor nieuwe seizoenen van de vaste waarden 'Aspe', 'Familie' en 'De Kotmadam'. Bij 2BE staat het heftige 'Crimi Clowns' op het programma.

Momenteel wordt het tweede seizoen opgenomen van 'Danni Lowinski', zit de draaiperiode van 'Crème de la Crème' er net op, en is er groen licht gegeven aan de komische dramareeks 'Connie & Clyde'.

Ondertussen staat ook het 13-delige familie-epos 'Zuidflank' met Marie Vinck in de steigers. Het verhaal draait rond een familievete, gesitueerd in en rond Tongeren. Twee families betwisten al honderd jaar de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende wijn oplevert. Rob en Mark, beide dertigers en telgen van de concurrerende clans, willen definitief komaf maken met die vete en een streep trekken onder het verleden. Maar honderd jaar ruzie, dat wis je niet zomaar uit.

Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An in 'Zuidflank'. De regie is in handen van Hendrik Moonen en Ruben Impens is Director of Photography.

'Zuidflank' wordt geproduceerd door Menuet, het productiehuis achter o.a. 'Deadline 14/10', 'Code 37' (De Film en de serie), 'Katarakt', 'De Helaasheid der Dingen' en 'The Broken Circle Breakdown'. De serie wordt gerealiseerd met de steun van het Mediafonds, tax shelter partners en de stad Tongeren.

De opnames van 'Zuidflank' starten eind september in Tongeren, de oudste stad van België, en bij uitbreiding in Riemst met het vermaarde Wijnkasteel Genoels-Elderen als een belangrijke arena.

Burgemeester Patrick Dewael van Tongeren: 'We hebben als stad onze medewerking aan 'Zuidflank' toegezegd. We zijn er zeker van dat deze prestigieuze reeks een grote groep mensen in beweging zal zetten richting Tongeren. De economische en toeristische impact van citymarketing via tv-programma’s staat vast. Ik ben ervan overtuigd dat Zuidflank met Marie Vinck een boost zal geven aan het verblijfstoerisme in onze stad.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten