zaterdag 16 november 2013

Marie Vinck speelt An Rutten in 'Zuidflank'


Marie Vinck speelt An Rutten in 'Zuidflank'
 
'Zuidflank' verhaal draait rond een familievete, gesitueerd in en rond Tongeren en Riemst. Twee families betwisten al honderd jaar de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende wijn oplevert.

Rob en Mark, beide dertigers en telgen van de concurrerende clans, willen definitief komaf maken met die vete en een streep trekken onder het verleden. Maar honderd jaar ruzie, dat wis je niet zomaar uit.

Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An in Zuidflank. De regie is in handen van Hendrik Moonen en Ruben Impens is Director of Photography.


Zuidflank wordt geproduceerd door Menuet, het productiehuis achter o.a. Deadline 14/10, Code 37 (De Film en de serie), Katarakt, De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown. De serie wordt gerealiseerd met de steun van het Mediafonds, tax shelter partners en de steden Tongeren en Riemst.

An Rutten gespeeld door Marie Vinck

An Rutten is de echtgenote van Mark en heeft samen met hem een zoontje, Nicholas. Ze werkt in het wijnkasteel van haar man als oenologe. An is een sexy, knappe en ontwapenende vrouw. Haar lichaam, glimlach en ogen doen elke man smelten, en dat weet ze.

Als tiener was An twee handen op één buik met Eva(Ella Leyers), de zus van Rob. Samen met Mark trok het drietal er geregeld op uit. An was zich altijd bewust van Robs gevoelens voor haar, maar zocht vooral toenadering tot de populaire en wereldse Mark. De roes, de spanning, de fun en het avontuur: daartoe voelt An zich aangetrokken. Ze wil een vol leven leiden, groots en meeslepend.

Loft, Adem, Smoorverliefd, De Kus, SM-Rechter: de Vlaamse film houdt van actrice Marie Vinck. Even sterk in het geheugen gegrift is haar vertolking van Netje in Moeder waarom leven wij?, Marie’s acteerdebuut exact twintig jaar geleden. Sindsdien gaf ze haar medewerking aan vele grote fictiereeksen zoals De Rodenburgs, Zone Stad, De Smaak van De Keyser, Wolven en De Kavijaks.


Voor haar filmwerk won Marie Vinck verscheidene prijzen zoals de Joseph Plateau Award voor Beste Belgische Actrice n.a.v. haar rol in De Kus. Ook de theaterwereld is Marie niet vreemd. Ze is lid van het gezelschap FC Bergman en werkte mee aan producties van Monty, Compagnie De Koe, NTGent en Toneelhuis.

Rob (Stan Van Samang), een moordenaar? Niemand in zijn omgeving die het zich kan inbeelden, maar de kleine Kasim (Bruce Rumagihwa) was er getuige van dat de ULM-piloot zijn familie de dood in joeg na een mislukte vlucht.

In Vlaanderen deed hij er alles aan om deze vreselijke gebeurtenis uit zijn geheugen te wissen, maar op maandag 14 oktober 2013 is er geen ontkomen meer aan wanneer de jonge Keniaan hem letterlijk aan zijn voordeur opwacht. Wie is Kasim? Wat komt hij hier doen? Wat wil hij van Rob? En wat heeft deze laatste hem misdaan?

Het ontgaat Lydia (Katelijne Verbeke) immers niet dat de jongen enkel haat voelt tegenover haar zoon. Koste wat het kost wil zij te weten komen wat er zich in het verre Kenia heeft afgespeeld. Maar eerst heeft ze andere prioriteiten aan haar hoofd: de jongen het gevoel geven dat hij veilig en welkom is, al hoort daar wel een bezoek aan de politie bij.

Dat de relatie van An(Marie Vinck) en schuinsmarcheerder Mark (Jan Sobrie), die er andere seksuele relaties op na houdt, ten dode was opgeschreven, was al langer duidelijk voor de 'Zuidflank'-kijker. Maar wat er zich op maandag 14 oktober afspeelt achter de zware deuren van het prachtige wijnkasteel, tart alle verbeelding…


Wanneer An(Marie Vinck) zich in het zweet werkt tijdens een triathlon, zien we Mark naakt in bed de liefde bedrijven met een wildvreemde sexy vrouw. Terwijl An haar badpak uittrekt na het zwemmen in het zwembad en omkleed voor een fiets tenue om te gaan wielrennen, gaat haar man vreemd. Zonder van dit alles op de hoogte te zijn, loopt An(Marie Vinck) met groot gemak de marathon uit in een prachttijd.

Kim (Inge Paulussen) vergaat het beter op amoureus vlak. Zij heeft haar oog laten vallen op Robs vriend Christian (Bert Haelvoet). Maar was Kim niet lesbisch? Wie is Silke (Darya Gantura) dan?

En waarom heeft de oenologe al die tijd gezwegen? 'Bloed is dikker dan de beste wijn', laat ze vallen tegen Rob. Het is duidelijk dat deze vrouw haar geheimen nog niet heeft prijsgegeven.

De zevende aflevering van 'Zuidflank' werd bekeken door gemiddeld 659.242 personen (goed voor een marktaandeel van 26,1% op VVA 18-54; live +2). Op maandag 21 oktober neemt de reeks met de achtste aflevering een sprong in de tijd.

We schrijven anderhalf jaar later. Het is Robs vuurdoop: Zijn langverwachte Chardonnay Zuidflank wordt voorgesteld aan de pers. Ondertussen hebben ook de Deweerdts de media samengeroepen ter promotie van hun nieuwe wijn, waarmee de oorlog tussen de twee families eens te meer op een hoogtepunt is.

De Limburgse regio staat voor een openlijke wijnoorlog die lang kan aanslepen. Voor de kranten is de bittere concurrentiestrijd tussen Rob Vandenbergh (Stan Van Samang) en Mark Deweerdt (Jan Sobrie) dan ook gesneden koek. 'Hij is een amateur', zegt Mark. 'Hij is jaloers', klinkt het bij Rob. Maar zoals dat gaat in oorlogen, is er 1 winnaar en 1 verliezer. Of toch niet?

Kasim (vanaf nu vertolkt door Kevin Kabera), Robs geadopteerde Keniaanse zoon, is ondertussen goed ingeburgerd op school. Zijn Nederlands gaat erg goed en hij is goed bevriend geraakt met Nicholas. Inderdaad, Nicholas Deweerdt, de zoon van Mark en An (Marie Vinck). De vriendschap tussen beide jongetjes is dus geen evidentie voor hun ouders, gezien de onderlinge verhoudingen.

Al anderhalf jaar hebben An en Rob mekaar niet meer gesproken, sinds zij hem verliet om uit liefde voor haar zoon terug in te trekken bij Mark, ook al sloeg die haar bont en blauw en zocht hij zijn pleziertjes bij andere sexy vrouwen, zo zien we in een aantal naaktscènes. Maar daar komt verandering in wanneer An en Rob mekaar terugzien tijdens het oudercontact...

Lydia (Katelijne Verbeke) en Willem (Mark Deweerdt) beseffen dat de vete die woedt tussen hun zonen geen goede promo is voor hun wijnbedrijven, en dus steken ze de koppen bij mekaar om een oplossing te zoeken. Ook al delen zij blijkbaar een netelig verleden. Maar wat gebeurde er nu juist tussen de twee? Wordt het mysterie ontrafeld in de achtste aflevering van 'Zuidflank'?

Een deugnietenstreek met rampzalige gevolgen. Dat is wat Kasim de dood in joeg. Rob (Stan Van Samang) zit in zak en as nadat zijn adoptiezoontje te pletter stortte na een stiekeme vlucht met Christians (Bert Haelvoet) ULM-vliegtuig.

Maar bovenal is hij vervuld van woede en haat. Woest op zijn boezemvriend Christian, die Kasim wel moet leren vliegen hebben. En zijn haat, die is geprojecteerd op zijn professionele vijand en liefdesrivaal Mark Deweerdt (Jan Sobrie).

Hij zou Kasim in het oog houden, wanneer die met zijn eigen zoontje Nicholas aan het spelen was. Maar Mark had blijkbaar andere zaken aan zijn hoofd, en Rob is vastberaden te achterhalen wat die andere zaken juist waren.

Ook Robs moeder Lydia (Katelijne Verbeke) heeft de jacht geopend op Mark. De Deweerdts hebben volgens haar de dood van haar dochter Eva (Ella Leyers) op hun geweten. Maar deze keer zullen ze de dans niet ontspringen...

Mark ligt er niet van wakker, om de eenvoudige reden dat hij andere katten te geselen heeft: Quinten D'Hondt (Dominique Van Malder, bekend van 'Ben X', 'De Behandeling' en 'Offline'). Waar in hemelsnaam is zijn partner? De zakenman lijkt wel van de aardbol verdwenen, en dat voorspelt niet veel goeds. Mark investeerde immers maar liefst 500.000 euro in zijn bvba om samen het luxueuze Sea Dream Resort te bouwen. Waar is zijn geld? En hoe lang kan Mark dit nog verborgen houden voor zijn vrouw An (Marie Vinck)?

Het wijnkasteel gaat onder de hamer in 'Zuidflank'

Gemiddeld 710.681 'Zuidflank'-fans zagen op het einde van aflevering 9 hoe Mark (Jan Sobrie) werd opgepakt op verdenking van verzekeringsfraude.

Nu hij bankroet is, had hij een goede reden om zijn eigen wijngaard in brand te steken en zo het geld van de verzekering op te strijken. Hij voelt immers de hete adem van zijn schuldeisers in de nek, nu hij moet opdraaien voor de miljoenenput die zijn van de aardbol verdwenen zakenpartner Quinten D'Hondt heeft achtergelaten. De rechtbank van Tongeren moet Mark echter vrijlaten bij gebrek aan bewijzen, maar hoe moet het nu verder? Heeft hij geluk gehad, of is iemand anders schuldig aan brandstichting?

Bankroet tot op het bot, dat zijn Mark en An (Marie Vinck). Voor de Deweerdts is de verkoop van het wijnbedrijf, de wijnstock én het kasteel de enige manier om hun schulden kwijt te spelen. De openbare verkoop trekt een massa geïnteresseerden, maar onder hen bevinden zich vooral ramptoeristen die willen kijken hoe An, Mark en Willem (Dirk Roofthooft) woonden.

Het is zeer de vraag of zich een ernstige kandidaat-koper zal aanbieden. Mark is er nog niet uit of dat goed of slecht nieuws is, want een verkoop zou het einde van zijn succesvolle carrière als wijnbouwer en zakenman betekenen.

Ondertussen opent An de jacht op een nieuwe job, want zij wil niet bij de pakken blijven zitten. Zeker niet wanneer ze merkt dat haar zoontje Nicolas het moeilijk heeft met zijn nieuwe leven.

Ook Lydia (Katelijne Verbeke) gaat langs in het kasteel tijdens de bezichtigingsdagen voor de openbare verkoop. En daar gedraagt ze zich nogal vreemd. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de vrouw een verleden meedraagt maar maar weinigen van op de hoogte zijn. Wat is ze van plan?

Geeft ze zich helemaal bloot? En wat is er nu net gebeurd met haar overleden dochter Eva (Ella Leyers)? De Zuidflank geeft haar geheimen beetje bij beetje prijs...

Intriges bereiken spectaculair hoogtepunt in 'Zuidflank'

Maandag 11 november 2013 belooft een spannende dag te worden voor de 'Zuidflank'-fans want in de elfde aflevering komt de dramareeks tot een spectaculair hoogtepunt.Of moeten we zeggen, laagtepunt...

Gemiddeld 833.850 fans (live +2, marktaandeel van 31,2 % op VVA 18-54) zagen de voorbije aflevering hoe de financiële problemen van Mark (Jan Sobrie) en An (Marie Vinck) voor strubbelingen zorgen thuis. Wanneer hun zoon Nicolas de spanning niet meer aan kan, begaat hij een grote stommiteit, waarop Rob (Stan Van Samang) naar Mark trekt om de problemen met zijn zoon Nicholas te bespreken. Daar komt het tot een emotionele confrontatie tussen de rivalen die ooit de beste vrienden waren.

De oplettende kijkers merkten ongetwijfeld al dat Lydia (Katelijne Verbeke) een vrouw met een plan is. Haar zoon Rob echter, heeft geen flauw benul van haar bedoelingen, wat die ook mogen zijn...

In de elfde aflevering van 'Zuidflank' heeft Lydia haar pijlen op Willem (Dirk Roofthooft) gericht. Ze stelt de man voor om zijn Pinot Noir wijnranken, ter ere van zijn overleden vrouw Viviane, zelf te onderhouden.

Rob vindt de wijnstokken immers niet rendabel en oenologe Kim (Inge Paulussen) heeft haar handen meer dan vol met de rest van de productie. Volgens Lydia worden de wijnstokken anders gesnoeid, maar klopt dat wel?

Waarom wil ze Willem zo graag terug op het wijnkasteel? Maar An (Marie Vinck) blijkt niet alleen seks te hebben gehad met Mark (Jan Sobrie), in een flashback zien de naakte borsten van An (Marie Vinck) terwijl ze de liefde bedrijft met Rob. En wat te denken van de naaktscene tussen An (Marie Vinck) en Rob die als filmpje op een laptop rondzweeft? 

Ondertussen verdiept Kims dochter Silke (Darya Gantura) zich in de laptop van Lydia's overleden man Jos. Zij werkt nog steeds op zijn computer, maar het toestel heeft zijn beste tijd gehad. Silke, die informatica studeert, redt wat er te redden valt en bezorgt Rob een lijst met alle bestanden die op de computer staan. Die weet niet wat hij ziet als hij de lijst onder ogen krijgt... Wat wordt hier bloot gegeven? En nog minder wat hij hiermee zal ontketenen...

'Zuidflank' met Marie Vinck, iedere maandag om 21.40 uur op VTM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten